Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Under måndagen var det stopp i tågtrafiken mellan Partille och Sävenäs. Bild: Stefan Bennhage

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Signalfel stoppade tågtrafiken

Det är förseningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm efter ett tidigare stopp mellan Partille och Sävenäs. Tågen väntas gå enligt ordinarie tidtabell senare under kvällen.

Under måndagskvällen meddelade Trafikverket att det var stopp i tågtrafiken mellan Partille och Sävenäs. Stoppet uppstod strax efter klockan 17 och påverkade alla tåg på sträckan Göteborg - Stockholm.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det är stopp på västra stambanan, så det blir en del inställda pendeltåg och förseningar för tågen mellan Stockholm och Göteborg, sa Josefine Gröndahl, presskommunikatör vid Trafikverket.

Orsaken bakom stoppet var ett signalfel.

– Det är ett signalfel men det kan bero på olika saker, så vi har felavhjälpare på plats som håller på och felsöker för att se vad problemet är, berättade Josefine Gröndahl.

Fel i ställverk

Det visade sig senare att det var ett fel i ett ställverk som orsakade signalfelet, vilket åtgärdades senare under kvällen. Men strax efter klockan 18 kunde tågtrafiken rulla igen mellan Sävenäs och Partille.

– Det blir såklart en del följdförseningar när det blir stopp, men trafiken väntas gå enligt tidtabellen igen ikväll, säger Josefine Gröndahl.

Vid 21-tiden meddelade Trafikverket att det åter var full framkomlighet på sträckan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.