Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sexbrott mot kvinna inne på Ullevi under Summerburst

En man i 20-årsåldern greps inne på Ullevi under Summerburst, misstänkt för att sexuellt ha ofredat en jämnårig kvinna i publiken.

Flera personer ska enligt polisen ha blivit vittnen till händelsen som även ska ha blivit dokumenterad med mobilkamera.

– Det misstänkta ofredandet består i att mannen flera gånger trycker sig mot kvinnan och håller fast henne fysiskt samtidigt som han gör sexuella närmanden. Det är uppenbart att kvinnan inte är intresserad av honom och hans närmanden, säger Ulla Brehm vid polisen till GP.

Dramat utspelades bland publiken mitt under pågående musikfestival inne på Ullevi vid 20.30-tiden på fredagskvällen.

– Kollegorna inne på Summerburst fick snabbt information om händelsen och grep mannen misstänkt för sexuellt ofredande, säger Ulla Brehm.

Mannen, som är i 20-årsåldern, förhördes men släpptes senare.

– Han är dock fortfarande misstänkt för brott, säger Ulla Brehm.

Enligt uppgift skadades inte kvinnan fysiskt.

– Men det är förstås obehagligt att behöva vara med om en sådan händelse. Om kvinnan hörts närmare är i nuläget oklart, säger hon.

Brott med sexuell koppling har varit ett stort problem på olika festivaler de senaste åren. Därför har myndigheter och olika organisationer vidtagit olika åtgärder i syfte att få bort brottsligheten.

Enligt SVT:s Kulturnyheterna har antalet anmälningar minskat.

Under 2017 polisanmäldes 52 sexualbrott på tio olika festivaler, medan det gjordes 17 motsvarande anmälningar på de tio festivalerna i fjol.

– Vi prioriterar den här typen av brottslighet, inte minst genom att jobba förebyggande och vara ute på plats bland folk, säger Ulla Brehm vid polisen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.