SD-toppen vägrar svara - försvaras av Fogelklou

ANNONS
|

En GP-granskning förra året av partiets interna bokslut visade bland annat att partipengar gått till att köpa och laga hans dotter Lotta Hanssons (SD) bil, till att köpa catering från hans son Alexander Hansson (SD), samt till inköp av en motorcykel som Lars Hansson sen köpte loss för ett förmånligt pris.

"Väsentliga brister"

Efter avslöjandena tillsatte Hansson och partiledningen en särskild grupp med syfte att hitta och straffa GP:s källor. Nu har dock även partiets revisorer anmärkt på hur bokföringen skötts inom partiet, där Lars Hansson är kassör.

I en nyskriven årsberättelse för 2016 skriver revisorerna att de "noterat väsentliga brister i administrativa rutiner vilket har orsakat eftersläpningar i bokföringen och försenad redovisning av skatter". Partistyrelsen ska också ha brustit i sin protokollföring. SD Göteborg får årligen drygt 1,7 miljoner kronor i partistöd från Göteborgs kommun.

ANNONS

Vägrar svara

Själv vill dock Lars Hansson inte kommentera vare sig kritiken om toppstyre, uteslutningsärendet eller revisorernas kritik.

– Jag uttalar mig inte till pressen om interna angelägenheter. Aldrig någonsin. Vi har en kommunikationsplan och den följer vi, säger han.

Den här årsberättelsen då? Där...

–Jag uttalar mig inte i pressen om interna angelägenheter. Vi har en kommunikationsplan. Och den gäller alla.

Jo. Fast anledningen att jag frågar om årsberättelsen är att ni får partistöd och det är skattepengar?

–Jag uttalar mig inte om interna angelägenheter. Jag följer kommunikationsplanen som alla ska göra.

Jo, det förstår jag. Men ni får partistöd och gör en årsredovisning och årsberättelse som behandlar de pengarna. Det är väl inte bara en intern angelägenhet?

–Jag uttalar mig inte om interna angelägenheter i sociala medier eller med press. Jag följer kommunikationsplanen och det borde alla göra.

Okej. Är det något du vill tillägga?

–Nej. Jag tycker jag är klar och tydlig. Välkommen åter.

Efter att partikollegan Thord Jansson (SD) meddelat att han tänker polisanmäla Lars Hansson har GP sökt Hansson på nytt. Han har dock inte svarat på sin telefon.

Försvarar Hansson och partitoppen

Ordföranden Jörgen Fogelklou (SD) försvarar dock Hansson. Han förnekar toppstyre och att partitoppen skulle vara emot att starta mindre kretsföreningar.

ANNONS

– Jag har inget emot kretsföreningar. Men jag anser inte att det är något vi ska starta ett år innan valrörelsen. Om medlemmar sen vill träffas och diskutera intressen är det jättebra. Men man kan inte driva egen politik, utan måste utgå från den som vi kommit överens om centralt, säger Jörgen Fogelklou.

Något annat vill han inte svara på.

– Jag uttalar mig inte om partiets interna angelägenheter, säger han.

ANNONS