Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SD-nämndeman i Göteborg: ”Vänsterluder räknas inte som kvinnor”

En SD-politiker som är nämndeman Göteborg skrev på tisdagen en tweet med texten ”Vänsterluder räknas inte som kvinnor”. Partiet har nu uppmanat honom att lämna sina politiska uppdrag.

Det var på tisdagseftermiddagen som en diskussion på Twitter kring Preems raffinaderi så småningom ledde till kommentaren från nämndemannen.

– Jag har precis mejlat honom och bett honom lämna sina uppdrag. Vi accepterar inte den sortens beteende i partiet, säger Lena Mjörnell, politisk sekreterare för SD på regional nivå.

LÄS MER: Missnöjda nämndemän kräver mer betalt

Nämndemannen själv menar att tweeten inte ska tas på allvar och hävdar att han svarade en annan användare på samma låga nivå.

– Det var i respons till att hon sa att bara för att man inte höll med henne har man skadat huvudet. Det var för att visa att det inte är hållbart att vara på sådana nivåer. Jag står bakom att man följer den nivå som meningsmotståndaren sätter, säger han och fortsätter:

”För att trigga henne”

– Det var mest för att trigga henne. Det är helt absurt att jag ska svartmålas.

Har du någon förståelse för att förtroendet för dig som nämndeman ifrågasätts?

– Vi är ju opartiska och har svurit en domared. Jag kan ogilla personer hur mycket som helst, men jag måste ha juridiska skäl. Det är totalt irrelevant vad jag säger på min privata Twitter.

LÄS MER: Många nämndemän är över 70 – risk för omtag

Mannen säger sig inte ha fått information om att han ombeds lämna sina politiska uppdrag.

– Den informationen har jag inte fått ta del av ännu så det är någonting vi får hantera internt. Jag vill inte kommentera vad jag anser när det kommer till att lämna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.