Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera hundra resenärer hindras resa till Grekland med SAS efter landets inreseförbud för direktflyg från Sverige. Bild: Henrik Montgomery/TT
Flera hundra resenärer hindras resa till Grekland med SAS efter landets inreseförbud för direktflyg från Sverige. Bild: Henrik Montgomery/TT

SAS-flyg till Grekland inställda

Samtliga SAS-flyg till Grekland har ställts in under helgen. Flera hundra resenärer drabbas och trots inreseförbud för svenskar fram till 15 juli har flygbolaget ytterligare nio avgångar bokade, skriver DN.

Det var under fredagskvällen som SAS meddelade att deras flyg till grekiska Thessaloniki ställdes in. I helgen skulle två plan till ha lyft från Arlanda till Thessaloniki och Aten men även de har ställts in, skriver Dagens Nyheter. Totalt drabbas 374 resenärer av de inställda flygen.

Fram till mitten av juli råder det enligt grekiska myndigheter inreseförbud med direktflyg från Sverige. Trots detta gjordes ett undantag för ett av TUI:s charterflyg till ön Rhodos tidigare, då bolaget menade att man kommit överens med grekiska myndigheter.

Undantaget väckte frågor men till TV4 sa Adam Györki, TUI:s kommunikationschef, att Greklands turistminister godkände flighten eftersom det inte bara var resegäster, utan också en del människor som jobbar med turism och journalistik på planet.

LÄS MER: Svenska charterturister väcker ilska i Grekland

Osäker prognos för kommande flyg

Den kommande veckan har SAS ytterligare nio avgångar inbokade och hur det blir för de resenärerna återstår att se. Bolagets presschef säger till DN att de har försökt förhandla fram en möjlig lösning utan resultat.

I juni meddelade svenska UD att man skulle lätta på avrådan för icke nödvändiga resor till tio europeiska länder, däribland Grekland, från och med den 30 juni.

LÄS MER: Då startar charterflygen från Landvetter igen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.