Sanering på Nordhemsskolan drar ut på tiden

ANNONS
|

Ännu en vecka efter branden i Nordhemsskolan hålls skolans huvudbyggnad stängd. De flesta av skolans 560 elever får inte komma in i lokalerna.

De har hela veckan varit hänvisad till aktiviteter ute på stan.

- Det beror på vad du menar med undervisning, säger Nordhemsskolans biträdande rektor Mikael Hallberg när GP frågar om vad det får för konsekvenser för undervisningen.

- En del tycker inte att det är undervisning när vi har eleverna på andra platser än vanliga klassrum. Men det är klart att det är undervisning som pågår. Det kan vara på en Paddanbåt, i Slottsskogen eller ett museum. Men verksamheten är igång.

ANNONS

Efter branden fredagen 30 augusti har skolan bara tillgång till ett fåtal klassrum i sin huvudbyggnad.

- Där bokar lärarna in sig när de behöver. Sedan tar de sig ut och genomför det arbete de behöver göra.

Men från och med måndag har skolan nya provisoriska lokaler för cirka 390 elever i sjuan, åttan och nian.

Informationen till föräldrarna om vad som gäller för varje elev nästa vecka, skulle lämnas på skolans intranät Hjärntorget vid lunchtid på fredagen.

På måndagen börjar skoldagen med samling med alla elever 9.30 på Nordhemsskolans skolgård. Där skall alla praktiska saker gås igenom.

Sex klasser skall sedan åka till Sannaskolan, fyra till Frölunda kulturhus och tre får plats i det nedlagda äldreboendet Arken på Nordhemsgatan.

Övriga elever skall inte behöva lämna Nordhemsskolan.

Det är oklart hur lång tid de provisoriska lokalerna måste användas. Skolledningen räknar med omkring fyra veckor till, men kan inte säga säkert.

Bristen på information har oroat både föräldrar och elever, enligt uppgifter till GP. Föräldrar har oroat sig över att eleverna har befunnit sig på stan och för att det inte funnits någon plan för att ta igen förlorad undervisningstid.

Branden i Nordhemsskolans källare var kraftig men pågick bara cirka en halvtimme. Rök och sot spred sig i hela byggnaden via de öppna trapphusen. Det gjorde att saneringsarbetet är omfattande.

ANNONS

Den tekniska utredningen om vad som orsakade branden pågår fortfarande. Men det finns inga misstankar om att den skulle ha varit anlagd.

ANNONS