Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Olof Ohlsson

Sahlgrenska går upp i stabsläge inför EU-toppmötet

Inför EU-toppmötet i slutet i veckan har Sahlgrenska sjukhuset höjt beredskapen och gått upp i stabsläge. –  Det gör vi som en förebyggande åtgärd och det innebär att vår ledningsgrupp analyserar lägesbilden om något händer som kan beröra sjukvården, Catharina Jacobson, strateg för Sahlgrenska universitetssjukhus krisberedskap.

EU-toppmötet i Eriksbergshallen närmar sig med stormsteg. Inför de kommande dagarna har Sahlgrenska sjukhuset nu valt att höja beredskapen och gå upp i stabsläge. 

– Man kommer ha stabsläge under torsdagen och fredagen inom Sahlgrenska universitetssjukhuset. Det gör vi som en förebyggande åtgärd och det innebär att vår ledningsgrupp analyserar lägesbilden om något händer som kan beröra sjukvården, Catharina Jacobson, strateg för Sahlgrenska universitetssjukhus krisberedskap.

LÄS MER: Blodmottagningen vädjar om blod inför EU-toppmötet

"Kommer att följa utvecklingen"

Hon berättar att det inte finns någon känd hotbild som sjukhuset i dagsläget känner till, men att man är beredda inför vad som kan hända under dagarna.

– Vi kommer att följa händelseutvecklingen och bedriva verksamheten som vanligt, säger Catharina Jacobson.

LÄS MER: Så påverkas trafiken under EU-toppmötet – område för område

Stabsläge under nazistdemonstration

Även under nazistdemonstrationen den 30 september höjde Sahlgrenska sjukhuset beredskapen och gick upp i stabsläge. Då räknade de med att få ta emot skadade personer under dagen.

– Akutmottagningarna har antingen gjort resursförstärkning eller har medarbetare i beredskap som kan komma in och arbeta om det skulle behövas. Transfusionsmedicin har som en extra åtgärd fyllt på sina lager, sa Catharina Jacobson i ett uttalande och fortsatte:

– Om det blir många skadade kommer dessa att fördelas mellan akutmottagningarna, enligt en särskild fördelningsplan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.