Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Sörjer sin vän och kollega

Hårda kramar och tung sorg. På torsdagskvällen samlades vänner och kollegor för att hedra minnet av 27-åringen på den plats där han påträffades skjuten i en bil.

Donia Klashamy och Lydia Abulu ingår i kompiskretsen kring 27-åringen och fanns på plats på torsdagskvällen i centrala Lövgärdet. Vid 18-tiden fanns några enstaka buketter på platsen men under kvällen blev blommorna fler, liksom de tända ljusen. Båda var ledsna och uppgivna.

LÄS OCKSÅ: Man mördad i Göteborg - tre gärningsmän jagas

– Det är sorgligt och vi är här för att visa vårt stöd. Sådant här händer för ofta nu, säger Donia Klashamy.

– Ja, i Angered speciellt, tillägger Lydia Abulu.

 

Kan hända vem som helst

27-åringen var en uppskattad tränare för ett damlag i fotboll och spelade även själv, bland annat tillsammans med vännen, Behar Tahiri. Han har precis anlänt till platsen och fick beskedet tidigare under dagen på sitt jobb på Migrationsverket i Falkenberg.

– Om det här kan hända en kille som honom, kan det här hända vem som helst, säger han.

LÄS OCKSÅ: "Jag kan inte förstå. Han hade inte gjort något"

Nermin Heremic, Lövgärdesskolans vaktmästare, tar ner flaggan för natten men som kommer att hänga på halv stång flera dagar framöver. Han är chockad, liksom många andra av 27-åringens kollegor. När han ser polisbilarna cirkulera på platsen säger han:

– Jag är lite besviken på polisen, de borde vara här oftare för att förhindra att sådant här händer. När min son, som är 20 år, går ut på fredagskvällarna kan jag inte sova förrän han är hemma. Det blir bara värre och värre och det känns inte tryggt, säger han. 

 

Psykologer kallades till skolan

Under torsdagen kallades stadsdelens samtliga skolpsykologer till Lövgärdesskolan. Jasmina Karlsson, har ansvaret för tre av stadsdelens skolor varav Lövgärdesskolan är en. På morgonen körde hon iväg för att arbeta vid en annan skola men fick genast vända tillbaka igen. Hon och hennes kollegor kommer att finnas på plats även under hela fredagen.

– Många är i chocktillstånd och det handlar om att ge krisstöd, både till elever som bevittnat händelsen men också till kollegor. Det är viktigt att det känns tryggt att komma till skolan, att det är tillåtet att prata om det som hänt, säger hon.

 

"Får ta en dag i taget"

Skolan och fritidsverksamheten var öppet sent på kvällen och kommer att vara öppen som vanligt under fredagen för att de som behöver kommer att kunna få fortsatt stöd. Stadsdelen kommer att få förstärkning från grannstadsdelen Östra Göteborg. Hur stadsdelens stöd kommer att se ut under helgen är oklart.

– Vi får ta en dag i taget, säger Liselott Svedjeland, områdeschef för skolan i stadsdelen Angered.

På skolan finns också ett minnesrum för 27-åringen där den som vill kan gå in. Där kan man även skriva i minnesboken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.