Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sökinsats i Skandiahamnen efter att tom fritidsbåt hittats

Räddningstjänsten, Sjöräddningen och polisen har under lördagen sökt i Skandiahamnen efter att en tom fritidsbåt hittats i området. Ingen person har påträffats, varken i vattnet eller på land.

Räddningstjänsten och Sjöräddningen larmades till i Skandiahamnen runt halv nio på lördagsmorgonen efter att en tom fritidsbåt hittats.

Enligt Daniel Svensmark på räddningstjänsten flöt båten då upp och ner i vattnet. Under cirka två timmar pågick ett sökarbete mellan Skandiahamnen och Älvsborgs fästning.

– Vi vet inte om det funnits personer i samband med detta men vi letar, sade Daniel Svensmark på Räddningstjänsten strax innan 9 på lördagsmorgonen.

Helikopter, drönare, dykare och livräddare var involverade i den gemensamma insatsen med Sjöräddningen.

– Vi är där och bidrar med helikopter och båtar men det är den kommunala räddningstjänsten som leder sökarbetet, säger Mats Rinman, räddningsledare på sjö- och flygräddningscentralen.

Överlämnat till polisen – sökte med helikopter

Enligt både sjöräddningen och polisen ska någon ha observerat en mindre fritidsbåt med en person i. Runt 10.30 under lördagen lämnades ärendet över till polisen.

– Samma båt har sedan setts cirkla runt utan en person i, därför har de larmat. Tesen vi jobbar med är att personen eventuellt kunnat ta sig upp på land, säger Fredrik Svedemyr på polisen.

Polisen genomförde en sökinsats på land, kobbar och skär med bland annat polishelikopter.

– Och är det någon som har gjort någon iakttagelse eller sett något längs kustremsan så får man gärna göra av sig till polisen, säger Fredrik Svedemyr.

Vid 12-tiden hade sökandet på land avslutats utan resultat. Istället tog sjöpolisen över och började söka i området kring Skandiahamnen med en så kallad släpsonar, ett instrument för att läsa av havsbotten.

– Vi söker kring platsen där vid Skandiahamnen och ser om vi kan anträffa någon person i vattnet, säger Fredrik Svedemyr.

Sökinsatsen har fortsatt under hela dagen. Än så länge har ingen påträffats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.