Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Sökes: Hjälten i vit tröja

Sebastian var och tränade när han fångade något speciellt från oroligheterna i Göteborg på film.
Nämligen när en man i vit tröja bokstavligen går mot strömmen.
– Det är helt fantastiskt, berättar Sebastian som filmade händelsen.

Efter söndagens Black lives matter-demonstration på Heden bröt sig en mindre grupp loss och orsakade tumult i centrala Göteborg.

Sebastian befann sig på gymmet i närheten när han upptäckte vad som senare skulle mynna ut i ett klipp som blivit viralt.

– Mitt gym har som en bro där man kan gå över vid arkaden. Så jag såg hur de började ta upp kravallstaket och sätta upp skydd, för polisen började röra sig uppåt. Då ser jag en kille som plockar upp ett bord och springer bort med det. Då märker jag vad han är på väg att göra och precis när han ska börja slå hinner jag ta upp telefonen och filma, berättar Sebastian.

LÄS MER: Oroligheter i centrala Göteborg efter demonstrationer

Man i vit tröja blir hjälte

När han börjar filma kliver, oväntat, en man i vit tröja in i situationen och försöker hindra den andra från att slå sönder ett skyltfönster.

– Från att det egentligen bara är någon som gör sönder något, så händer något fantastiskt. Där en man, själv, väljer att försöka stoppa det. Vilket är helt fantastiskt.

Vad tänkte du är du såg det?

– Jag förstod ju inte vidden av vad han gjorde först. Jag lade upp klippet på Instagram, för jag tänkte inte så mycket på det. Men då har någon tagit klippet och nu går det viralt på sociala medier.

LÄS MER: Flyttbil plundrad – sonens teckningar spriddes på gatan

Känner du igen mannen på filmen? Kontakta gärna redaktionen genom att mejla [email protected], eller ringa 031-17 20 10.

Kontakta GP om du känner igen mannen i den vita tröjan. Bild: Meli Pettersson Ellafi
Kontakta GP om du känner igen mannen i den vita tröjan. Bild: Meli Pettersson Ellafi

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.