Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Julia Bjernelind.

Sångerskan: "Vi får inte lyfta"

Flera personer fast i flygplan på grund av bombhotet, bland annat Göteborgsbandet Westkust. - Vi sitter på ett plan men får inte lyfta, säger sångerskan Julia Bjernelind.

Göteborgsbandet Westkust var på väg mot Bergen för en spelning. Deras plan skulle ha lyft halv tio på fredagsförmiddagen.

- Vi skulle sedan byta plan på Arlanda och det kommer vi inte att hinna med. Gissar att vår spelning blir inställd, säger Julia Bjernelind.

Hur är läget just nu?

- Vet inte om vi kommer komma iväg eller inte. Vi är inte rädda eller så men det känns surt. Hoppas vi får våra väskor och kan åka hem igen. Känns som enda lösningen, säger hon.

En annan kvinna som hört av sig till GP berättade att hon sitter på ett Ryanair-plan mot Warszawa. Det skulle ha lyft 09.55 men det beräknas ta två-tre timmar innan det kommer iväg.

- Ingen får gå av och det bjuds inte på något att äta, sa kvinnan som vill vara anonym.

Även göteborgaren Michel Chamun skulle till Warszawa. 

– De sa till oss att det var 1-2 timmars försening på grund av rådande väglag. Men sedan efter några minuter så fick vi notiser om att det var bombhot på Landvetter, berättar han.

Enligt honom uppstod många frågor bland planets passagerare. Många var oroliga eftersom det inte framgick några detaljer.

– Sedan satt man i planet och väntade och väntade, säger Michel Chamun.

Hur var det? 

– Grejen är att jag förstår att det hade uppstått totalkaos om de sa att det var ett bomhot. Men det är klart att man vill få reda på vad som händer från hela början, istället för att behöva ifrågasätta och undra liksom. Det har varit ganska förvirrande.

Vid elvatiden meddelade Swedavia att flygtrafiken hade återupptagits. Dock tar det en stund innan alla försenade flyg får lyfta från Landvetter. Se aktuella förseningar här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.