Så vill partierna göra Göteborg till en tryggare stad

ANNONS
|

Helene Odenjung, Liberalerna:

- Vi är överens med Moderaterna i flera av deras förslag. Vi vill göra vandringar i områden i Göteborg där människor känner sig otrygga för att se vilka insatser som behövs. Förutom fler poliser vill vi också ha fler vuxna ute på stan som nattvandrar. I kollektivtrafiken vill vi ha trygghetsvärdar på kvällar och helger.

Ulf Kamne, Miljöpartiet:

- Vi välkomnar givetvis fler poliser. Jag vill dock lyfta frågan vad vi i kommunen kan göra i väntan på statliga åtgärder. Vi är bra på det förebyggande, men kanske borde vi engagera oss mer i återanpassning av personer i gäng och som suttit i fängelse. Jag funderar också på om vi genom en kommunal trafikövervakning skulle kunna avlasta polisen.

ANNONS

Daniel Bernmar, Vänsterpartiet:

- Vi tror inte att fler övervakningskameror löser problemet. Vi behöver skapa en offentlig miljö som alla vill och kan vistas i. Vi måste ha ett bra socialt arbete för att fånga upp dem som inte har någonstans att ta vägen. Vi ska möta ungdomarna och skapa en meningsfull fritid, stärka föreningslivet och mötesplatserna i våra stadsdelar.

David Lega, Kristdemokraterna:

- På kort sikt vill vi ha fler poliser och civilanställda. Vi vill se hårdare straff och testa möjligheterna med anonyma vittnesmål. På lång sikt behöver vi se till att människorna får en meningsfull fritid. Vi vill också öka familjestödet och familjecentralerna.

Stina Svensson, Feministiskt Initiativ:

- Vi måste jobba för ett jämlikt Göteborg. Börja prata om antirasism men också agera. Mycket av de problem som finns i samhället i dag grundar sig i en strukturell diskriminering mot utlandsfödda personer. Vi måste ha ett intersektionellt perspektiv, annars kommer vi ingenstans.

Jörgen Fogelklou, SD:

- Vi vill ha fler poliser och locka den kåren med högre lön. Det behövs en bättre strategi för att motverka organiserad brottslighet. Vi vill ha noll tolerans mot våldsbejakande extremism och mot klotter. Vi vill satsa mer på att arbeta mot droger, missbruk och ungdomsbrottslighet. Otrygga områden bör bevakas med trygghetskameror.

ANNONS
TheoPapaioannou, Vägvalet: - Tryggheten är en polisiär sak där det behövs mer resurser för att kunna hantera den mängd brott som förekommer. Man måste hantera organisationen så att poliserna får utrymme att hantera problemen på en kommunal nivå. Jag tror också på att skapa bättre samarbeten mellan polisen och kommunen. Läs även:Moderaterna vill ha 600 poliser till Göteborg
ANNONS