Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Så tycker förarna om de italienska vagnarna

För många förknippas nog de italienska spårvagnarna från Ansaldobreda med gnissel och en långdragen tvist som GP nyligen kunnat berätta kan resultera i en nota för Göteborgs stad på hundratals miljoner. Med vad tycker egentligen de som kanske känner vagnarna allra bäst? GP tog ett snack med fyra förare för att ta reda på det.

Jessica Stenström, spårvagnsförare, 44 år, Kortedala

– Jag tycker inte att vagnarna är så hemska. Det kan vara lite ryckigt om man ska svänga, de hänger inte riktigt med i svängarna. Men jag tycker att de är okej.

Niclas Bergqvist, spårvagnsförare, 29 år, Biskopsgården

– De är min favorit att köra. De är modernare och jag sitter väldigt bra i stolen. De har bra klimat och bra acceleration, men det beror på hur man hanterar dem, alla vagnar är individer. Jag har kört i fyra år och jag tror att de som började samtidigt som mig gillar dem. Det är de som kört i 30 år som inte förstår sig på dem.

 

 

Patrik Olsson, spårvagnsförare, 29 år, Almedal

– Jag tycker om dem delvis, de är lite krångliga och skakar. Det som är positivt, om den fungerar, är klimat­anläggningen. Det blir svalt hos resenärerna väldigt fort vilket är bra för dem. Funkar den inte blir det som ett växthus i förarhytten, i och med att det är ett slutet rum.Eszter Farkas, spårvagnsförare, 36 år, Askim

– De är inte bra. De rycker och luktar illa. De brukar inte fungera som de ska, luftkonditioneringen funkar aldrig och det finns inget fönster att öppna. Stolen är dålig också. Jag kan inte säga något bra om dem.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.