Skiss över hur Nordstans nya entré ska ut efter ombyggnaden.
Skiss över hur Nordstans nya entré ska ut efter ombyggnaden.

Så ska Nordstans nya entré se ut

Under hösten ska Nordstan få en ny paradentré, vilket är en del av större renoveringsarbete som pågått av köpcentrumets fasad under en tid.
– Vi ska hinna få klart det innan jul, säger Ulrika Carlsson, vd Nordstan.

ANNONS
|

Under hösten kommer Nordstan att börja bygga en ny paradentré mot Norra Hamngatan. Det är den avslutande delen av de fasadarbeten som har pågått på köpcentrumet under årets gång.

– Det kommer att bli nya glaspartier. Fasader och fönsterpartier på fastigheten mot Brunnsparken har Vasakronan bytt under året och nu behöver man slutföra det arbetet, säger Ulrika Carlsson.

LÄS MER:Bostadskvarter ska byggas på Nordstans tak

Öppnas till julhandeln

Tanken är att den nya entrén ska stå klar lagom till julhandeln. Arbetena ingår i en större renovering av Nordstan, men vilka arbeten som kommer näst vill Ulrika Carlsson inte säga.

– Vi kommer att renovera stora delar av Nordstan. Femman är ju gjort. Fasaden mot Brunnsparken är utbytt, säger hon.

ANNONS

Vad gör ni härnäst efter att ni är klara med entrén?

– Det återkommer vi om.

GP skrev tidigare under sommaren om att byggnadsnämnden gett positivt planbesked till Nordstan gällande ett förslag att bygga lägenheter på köpcentrumets tak samt taket vid Nordstadstorget ska öppnas upp i framtiden för att släppa in mer solljus till köpcentrumet.

Inte heller de planerna vill Ulrika Carlsson kommentera.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS