Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Så ska Helix-kön bli uthärdlig

Kön till Lisebergs nya bergbana Helix ringlar lång. Nu ska själva väntandet bli en attraktion i sig. Hoppas man i alla fall.

Sedan invigningen i april har över 200 000 gäster åkt Lisebergs monsterattraktion Helix. Men populariteten har en baksida - köer, väldigt långa köer. Hittills har de längsta kötiderna legat på långt över en timma. När högsäsongen drar igång kan väntetiden bli ännu längre.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

För att göra väntan lite roligare har Liseberg nu satsat ungefär en halv miljon kronor på att ta fram en spelapp på temat Helix. Alla som står i kön kan tävla mot varandra och resultaten presenteras både i de egna mobilerna och på stortavlor.

- Spelen bygger på de olika elementen i Helix, skruvarna har ett spel, looparna ett. Sammanlagt finns åtta olika spel, säger Katarina Kolb, digitalansvarig på Liseberg.

Man kan spela överallt men det är bara i kön till Helix som man kan tävla. För de bästa väntar priser i form av expressbiljetter som låter innehavaren gå före i kön nästa gång. Priserna delas ut varje kvart så det finns flera chanser om kön är på en timma.

- Det som är lite kul är att man spelar simultant, alla i kön kan alltså spela samtidigt. Vi hoppas att man blir lite kompis med dem runt omkring och jämför sina resultat, säger Kristina Kolb.

Det kommer även att finnas gratis wi-fi i kön till Helix för att alla som har en smartphone ska kunna vara med och tävla. Appen Helix spel finns att ladda ned gratis via google play eller appstore.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.