Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Som det ser ut nu är det regnkläder på när det ska dansas kring midsommarstången nästa vecka. Bild: Arkivbild: Björn Larsson Rosvall
Som det ser ut nu är det regnkläder på när det ska dansas kring midsommarstången nästa vecka. Bild: Arkivbild: Björn Larsson Rosvall

Så ser midsommarprognosen ut

Snart är det dags att fira midsommar, och det är en dag många gärna vill fira i sol och skön sommartemperaturer. I år ser det inte ut att bli så.

Nästa vecka är det dags att fira midsommar, då brukar storstäderna eka ganska tomma. Många tar sig ut till kusten, bland annat, för att fira. Och många vill vara utomhus för att dansa kring midsommarstången, äta midsommarlunch – eller sitta på en klippa vid havet.

Men kommer det att vara möjligt den här midsommaren? Jodå – med heltäckande regnkläder, som prognosen ser ut nu.

– Det ser ut att bli en regnig midsommar, inte bara i Göteborg utan större delar av landet, berättar Sofia Karlsson, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Mellan 15 och 18 grader

Ett lågtryck passerar Sverige, och ger hela midsommarveckan ostadigt väder. Men vädret kan bli både sämre och bättre då prognosen är osäker.

I Göteborgsområdet kommer temperaturen på midsommarafton ligga på mellan 15 och 18 grader. Och på dagen ser det ut att bli ihållande regn. Midsommardagen kommer vara dålig också, men söndagen kan bjuda på lite sol.

Bild: Pontus Lundahl/TT
Bild: Pontus Lundahl/TT

Det känns som att midsommar ofta är kall och regnig, stämmer det?

– Den här perioden på året är ostadig, vädret kan bli både fint och dåligt. Det passerar mer lågtryck den här perioden.

Prognosen ser som sagt inte helt säker, men Sofia Karlsson menar att det i alla fall inte kommer att bli några högsommartemperaturer.

Så planera midsommarfirandet med regnkläder, men ta även fram shorts och solglasögon, för man vet ju aldrig om de kan komma till användning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.