Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Så njuter du av sista semesterhelgen

Sommaren är inte över, men på måndag är det många som återvänder till jobb och rutiner. Så här får du ut så mycket som möjligt ur sommarens sista semesterhelg.

Väder

Sommaren 2015 lär inte gå till historien som någon väderhöjdare. Men helgen ser ut att kunna sprida viss glädje ändå. Fredagen bjuder på sol och temperaturer mellan 23 och 27 grader.

– Och det ser rätt soligt ut i helgen, säger Per Holmberg, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Riktigt så varmt som fredagen lär inte helgen bli. Kallare luft drar in under natten mot lördag, och temperaturen under lördag och söndag kan komma att landa runt 20 grader.

– Under lördagen kan det vara halvklart på morgonen, men under dagen blir det sol. På söndagen ser det ut att bli mest soligt.

Göteborgsområdet ser också ut att klara sig från nederbörd.

Evenemang

För den evenemangssugne finns ett antal alternativ att välja mellan under helgen. Klockan 20 på fredagen har Carola Häggkvist konsert hos Trädgårdsföreningen. Åldersgräns 13 år, grindarna öppnar klockan 18.

På lördagen är det Ulf Lundells tur att inta scenen hos Trädgårdsföreningen. Samma tider gäller som kvällen innan, alltså insläpp klockan 18 och konsertstart runt 20. Åldersgräns 13 år.

På lördag går även att följa med på Photo Tour "Best of Gothenburg" - en guidad tur där fotosugna får följa med en professionell fotograf under tre timmar runt i Göteborg och lära sig ta vykortsliknande bilder.

Den som varken vill lyssna på musik eller lära sig ta bilder kan besöka Stadsbibliotekets trappscen mellan klockan 15-17 under lördagen. Då presenterar Mor Faye, konstnär från Senegal, sin utställning Måla din dröm för världen. I samband med utställningen kommer även Mor Faye att hålla ett samtal om migration.

För fotbollsintresserade går det att se allsvenska mötet mellan BK Häcken-Gefle. Tid och plats: lördag, klockan 16 på Bravida Arena.

Badtemperaturer

Med det soliga vädret är det klart att badsuget kryper fram. Här nedan går att se de senaste badtemperaturerna för havs- och sjöbad i regionen. Temperaturerna är uppdaterade den 6 augusti. Uppgifterna kommer från

www.badplatsappen.se

Havsbad:

■ Askimsbadet, 18

■ Hovåsbadet, 19

■ Lillebybadet, 16

■ Näset, 18

■ Smithska Udden, 19

■ Stora Amundön, 18

Badsjöar:

■ Bergsjön, 19

■ Delsjöbadet, 17

■ Härlanda Tjärn, 20

■ Surtesjön, 19

LÄS OCKSÅ:

Sopparnas tid är nu

Sommarteatern - regnet, 1 - 0

Unna dig svenska kräftor till kalaset

Tolv bubbliga sommarfavoriter

Augusti – en konsertmånad som inte får blåsa bort

Dålig fjärilssommar i år

Sköldpaddor - de nya sommarkatterna

Besökare uppskattar museets satsning

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.