Under fredagen har det snöat på ordentligt i Göteborg – men mot kvällen kommer snöfallet att avta.
Under fredagen har det snöat på ordentligt i Göteborg – men mot kvällen kommer snöfallet att avta. Bild: Robin Aron

Så mycket kommer det att snöa på fredagen

Under fredagen har det snöat på ordentligt i Göteborg – men mot kvällen kommer snöfallet att avta.
– Vi har ett ganska kraftigt snöfallsområde som berör er just nu, säger Marie Staerk på SMHI.

ANNONS
|

Strax innan lunchtid började det snöa ordentligt i Göteborg. Som bekant har det legat kvar ett snötäcke över hela staden från tidigare i veckan, men nu kommer det alltså mer.

– Det kommer att fortsätta snöa här i några timmar. Vi har ett ganska kraftigt snöfallsområde som berör er just nu, säger Marie Staerk, meteorolog på SMHI.

Har ni en uppfattning om hur mycket snö det rör sig om?

– Det är lite varierat över området. Det kommer komma 1-2 centimeter till innan det mattas av.

Inget snöfall i helgen

Snöfallet väntas mattas av vid 13-tiden på fredagseftermiddagen. Efter det kommer det snöa från och till under hela eftermiddagen innan det blir ett uppehåll fram mot kvällen.

ANNONS

Någon snö under helgen ser det dock inte ut att bli.

– Det är lite klurigt under de kommande dygnen. Lördag är det minusgrader som dominerar, mest uppehållsväder och sedan på söndagen får vi in mer nederbörd. Tidigare har vi haft nordostliga vindar med kallare luft, nu blir det sydvästliga vindar och det innebär att temperaturen går upp till 1-2 plusgrader, säger Marie Staerk.

– Det blir nog lite blåsigt i samband med det. Friska till hårda vindar, det i sig kommer att tära en hel del på snötäcket, säger Marie Staerk.

Osäkra prognoser

På söndagskvällen återvänder minusgraderna, men nästa vecka är prognoserna väldigt osäkra i dagsläget och ser ut att pendla mellan plus- och minusgrader

– Det är en osäker utveckling framöver, säger Marie Staerk.

Finns det risk att det blir slask mot nästa vecka?

– Det kan bli lite slask av och till. Från onsdagen och framåt nästa vecka ser det ut som att vädret stabiliserar lite. Då är det allmänt minusgrader. Oavsett hur nederbörden ter sig, vilket vi har även på tisdag och onsdag, så är det svårt att säga om det blir snöfall eller regn innan det går ner till minus.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS