Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Så mjuklandar du efter semestern

Väckarklockan ringer, barnen ska lämnas på dagis och själv ska du återvända till jobbet efter flera veckors semester. Känns det motigt? Du är inte ensam - men det finns knep för att mjuka upp efter ledigheten.

Mats Eklöf, universitetslektor på psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet, har stor erfarenhet av forskning om psykosocial arbetsmiljö och stress.

Att återvända till vardagen kan för många vara påfrestande.

– Man har varit ledig och nu ska man börja jobba igen. Man kan säkert ha glömt bort lite vad man gjorde innan och man vet inte hur det ska bli och hur mycket man ska hinna med. Dessutom, har man haft något slags problem i arbetet behöver man återvända till det som man har kunna glömma under semestern. Det är påfrestande, säger Mats Eklöf.

Att låta processen ta tid är ett av hans tips för att återgången till jobbet ska bli så smärtfri som möjligt.

– Man ska försöka starta lugnt och få tid till att komma i gång, så att säga. Men det finns många jobb där det inte är möjligt, till exempel inom industrin och sjukvården, där stämplar man in och sätter i gång direkt.

Då gäller det att ta det lugnt på fritiden och få ordentligt med vila, menar Mats Eklöf.

– Och där är mitt universella råd att stoppa undan den smarta mobilen djupt in i en låda och låta den ligga där.

Han menar också att det är viktigt att chefer kämpar hårt för att se till att personalen får tid och resurser att bearbeta de problem och den stress som uppkommer av jobbet.

– Det är bristfälligt på många arbetsplatser. Personalen måste få tid för reflektion och samtal om arbetet, och om det behövs tillgång till hjälp utifrån.

Du återvänder själv till jobbet i dag, efter sex veckors semester. Hur känns det?

– Det ska bli roligt! Jag försöker ta det ganska lugnt i dag. Jag ska gå igenom mail, skriva en lista och försöka komma ihåg vad jag gjorde innan semestern.

Fakta: Problem på jobbet som skapar stress

"Obalans mellan krav som ställs och de resurser som anställda har till sitt förfogande."

"Allmänt dåligt bemötande från organisationen: dålig lön, meningslös byråkrati, tvungen att följa regler som är meningslösa"

"Anställda kommer in i en dålig social gemenskap med dåligt samarbete och personkonflikter."

Källa: Mats Eklöf, universitetslektor på psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.