1/5

Så länge stannar snön i Göteborg

På onsdagsmorgonen kunde Västsverige vakna upp till snöflingor och minusgrader – och vintervädret ser ut att hålla i sig.
Redan imorgon kan det komma flera centimeter snö.
– Det blir större mängder än under onsdagen, säger Emma Härenstam, meteorolog på SMHI.

Onsdagen bjuder på snö i flera delar av Västsverige och i Göteborg är vägar och tak pudrigt vita. Enligt SMHI hinner det landa lite mer snö innan dagens slut, dessutom kanske solen tittar fram.

– Det är främst här i eftermiddag som vi kan få en del decembersol, senare i veckan kommer det vara molnen som dominerar, säger Emma Härenstam.

”Kallare än normalt”

För den som njuter av det kyliga vintervädret kommer goda nyheter, det ser ut att hålla i sig.

– I morgon skulle det kunna komma fem centimeter snö, sen får man tänka på att det är ganska blöt nederbörd så det kommer sjunka ihop. Men det är större mängder än under onsdagen.

Temperaturerna kommer att skifta lite under veckan mellan ett par minusgrader till någon plusgrad. Det är ovanligt kallt för att vara december i Göteborg.

– Det är under det normala. Det brukar vara 2-4 plusgrader i december.

Så blir tredje advent

Fredag och lördag ser ut att bli snöfritt men lagom till tredje advent kommer ett nytt nederbördsområde in.

– Början av nästa vecka blir det allmänt kallt. Det är lite osäkert med nederbördsprognosen men den nederbörd som kommer på söndag har stor chans att ligga kvar.

Snön och de förväntade temperaturerna kan göra väglaget lite lurigt och man bör vara försiktig, uppmanar Emma Härenstam.

– Det man ska tänka på är att det kan bli slirigt och moddigt när det ligger runt nollan och snön är blöt, man får försöka ge sig i väg i tid. Nattetid ligger det allmänt på minusgrader och då kan eventuell blöt nederbörd frysa på.

LÄS OCKSÅ: Så många soltimmar har Göteborg haft i november

LÄS OCKSÅ: För ful – julgran på Chapmans torg byts ut

LÄS OCKSÅ: Julklappsvagnen samlade in gåvor till stans utsatta barn

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.