Så länge håller värmen i sig

Precis när man accepterat att sommaren är över och vemodigt börjat snegla på höstkläder i affärers skyltfönster bjuder den på en sista uppvisning. – Det blir en härlig avslutning på en lång sommar, säger Maria Jönsson, meteorolog på Foreca.

ANNONS
|

Göteborg, men också de flesta andra städer i Sverige, vaknar till ännu en varm dag med temperaturer upp tilt 25 grader trots molnen som då och då väntas stå i vägen för solens strålar. Allra varmast blir det i östra Götaland och nordvästra Skåne där det kan bli så varmt som 27 grader.

– Det är rena sommarvärmen. Det är inte jätteovanligt att det blir såhär i september men detblir alltid liteextra härligt när värmenkommer oväntat, säger Maria Jönsson.

Det är ett högtryck som dragit in över landet söderifrån som har värmt upp landet. Även torsdagen bjuder på strålande sol och värme. På fredag blir det lite molnigare men ändå varmt med temperaturer på runt 20 grader.

ANNONS

Helgen blir dock någotsvalare med temperaturer på 16 till 18 grader.

Utvecklingen är i stort sett samma i hela landet förutom i Norrland där det blir svalare redan på torsdagen med temperaturer på mellan 10 och 17 grader.

Efter helgen blir prognoserna osäkra. Men budskapet från meteorologen Maria Jönsson är tydligt: Passa på att njuta nu.

ANNONS