Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/22

Så intog Marcus och Martinus Scandinavium

Trycket var stort när tvillingarna Marcus och Martinus intog Scandinavium på fredagskvällen. Tusentals människor samlades utanför dörrarna innan det var dags för insläppet.

Klockan 18.30 öppnade Scandinavium sina dörrar. Tusentals människor var redan samlade utanför och kön löpte bort mot Svenska mässan. Spänningen var hög bland besökarna som inte kunde dölja sin iver och ville springa in på arenan.
– Det är pirrigt men också spännande, det är andra gången jag ser dem, säger Maja Karlsson Rylander, 7. 

"Det är jättekul"

Första gången var på Skansen i somras. Då fick Maja en high-five av Marcus och Martinus. Lillasystern Wilma, 4, fick en kram.
– Det var jättekul, säger hon.
Ett fullsatt Scandinavium med spänning i luften. En större skara har tryckt sig längst fram vid ståplatserna för att komma lite närmare scenen. För många i publiken är det deras första konsert och förväntningarna är höga. Trots deras unga ålder intar fjortonåringarna Marcus och Martinus Scandinaviums scen med stor självsäkerhet. 
Tvillingarna dyker upp ur golvet och taket lyfter nästan från Scandinavium. Publiken är på topp och det märks att Marcus och Martinus är medvetna om det de gör. De senaste åren har tvillingarna slagit igenom med sång efter sång och vuxit sig stora hos en ung publik. Allt började när de vann musiktävlingen Melodi Grand Prix med låten To dråper vann.

"Kommer skrika så jag får ont i halsen"

Målade M och hjärtan på kinderna, paljetter, glitter och egengjorda plakat med texten "We love you Marcus & Martinus". För många var den här kvällen mycket speciell.
– Marcus och Martinus är bäst. Jag kommer skrika så jag får ont i halsen och jag kommer antagligen gråta med, säger Elvira Wallenstein, 10.
Med uppträdanden på Allsång på Skansen och Sommarkväll och hitsingeln Elektrisk som sålt platina i Sverige, finns det ingen tvekan kring att de här killarna är stora familjefavoriter. Och det syntes även på Scandinavium under fredagskvällen. Ett utsålt Scandinavium och en publik där alla sjöng med och dansade i låtarna, var det som om kvällen aldrig kunde ta slut.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.