Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Så firades den 38:e Tynneredsdagen

Idolframträdande, såpbubbledisco och en frisersalong på hjul. Under Tynneredsdagen fanns något för alla åldrar.

Under söndagen fylldes gatorna kring Tynnereds kyrka av solsken och glada människor från hela stan. Tynneredsdagen arrangerades för 38:e gången, en tillställning som brukar locka upp till 13 000 besökare. Under årets upplaga fanns allt ifrån hoppborg och ansiktsmålning till karuseller och musikframträdanden. För den som ville fynda fanns en stor loppmarknad och för den hungriga besökaren fanns ett stort antal stånd som sålde mat och andra godsaker. Bland annat serverades eritreansk linssoppa och köttgryta, grillad majs, spunnet socker och churros.

Dagens huvudnummer på stora scenen var Hanna Ferm, sjuttonåringen från Pixbo som kom tvåa i Idol 2017. Publiken behövde inte bli besviken, då stjärnan bjöd på en solklar show och tog selfies med sina fans efteråt.

På en mindre scen gav även Kulturskolans elever konserter. En av de som uppträdde var Natalia Sharo, 13, som framförde "Final countdown" på piano.

– Jag har uppträtt tidigare men den här gången var jag extra nervös för det var en extra svår låt. Jag har övat i ungefär en månad, sa hon.

Något för alla

En programpunkt som gick hem hos de allra minsta var DJ Kosmoskattens såpbubbledisco.

– Såpbubblorna gör att alla dras hit. Och även de som inte dansar rör sig till bubblorna, säger DJ Kosmoskatten, eller Jenny Svärdsäter som hon egentligen heter.

Ett flertal besökare passade under dagen på att klippa sig i "Sax på plats", en några kvadratmeter stor husbil ombyggd till frisersalong.

– Jag startade salongen 2016, då var jag först i Sverige med att göra om en husbil till en salong. Jag hade försökt öppna en vanlig salong men det kostar väldigt mycket, så då kom jag på den här idén i stället, säger Saleh Abdul-Rahman, frisör som äger salongen.

Under dagen anordnades även Tynneredsloppet/Lilla Fredsloppet. Det gavs också möjlighet för besökarna att prova på olika föreningsaktiviteter. Tynneredsdagen arrangeras av stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg tillsammans med föreningslivet.

Tynneredsdagen arrangeras av stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg tillsammans med föreningslivet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.