Så får man ihop dans och klimat

ANNONS
|

Under parollen What if, alltså "Tänk om", kommer totalt 15 talare att stå på scen under TedXGöteborg på måndag. En av programpunkterna står dansskolan Twisted Feet från Göteborg för, och de kommer att ställa sig frågan "What if rythm ist the answer", "Tänk om rytm är lösningen"?

– Vi kommer att prata mycket om och varför vi arbetar med 5°, ett projekt där vi får unga att agera i klimatfrågan, säger Denny Hulten, konstnärlig ledare Twisted Feet.

GP träffade honom och dansaren Marcel Gomes för att få veta mer om hur man får ihop dans och klimat. 5°-projektet har Twisted Feet nu arbetat med i två års tid.

ANNONS

– Det går ju knappast att missa att klimat ligger på de flestas tungor numera, säger Hulten.

– Dans blir som en metodik för att kunna förmedla ett budskap.

Göteborgs-Posten är mediepartner till TedxGöteborg

• • •

HÄR KÖPER DU BILJETTER

Ett årligen återkommande event där 15 talar hoppas inspirera och få åhörarna att reflektera och diskutera. De 15 talarna har alla olika bakgrund – allt från forskare till konstnärer – och ämnen är skiftande. Bland annat kommer professor Henrik Ehrsson ställa frågan “Tänk om vi kunde lämna vår egen kropp och få en helt ny?” och 31-åriga Shahrzad Kiavash, som efter en blodförgiftning förlorade sina ben och livslusten, talar under temat "Tänk om jag hade låtit min rädsla styra under de senaste två åren"?

TEDxGöteborg hålls den 7 december på Clarion Hotel Post

ANNONS