Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

De första prognoserna för midsommarafton bådar inte gott för solälskarna. Bild: Jenny Ingemarsson

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Så blir vädret på midsommarafton

Midsommar är en av de dagar på året då flest svenskar letar sig ut för att fira. Men det ser inte ljust ut för de göteborgare som drömt om strålande sol och högsommarvärme.
– Det ser ut att bli ostadigt väder med nederbördsområden som drar in, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

Oavsett om du funderat på att grilla i Slottsskogen, hälsa på släkten på Styrsö eller vara hemma så är vädret på midsommar viktigt för många. Och de första prognoserna för midsommarafton bådar inte gott för solälskarna.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det ser ut att bli rätt ostadigt väder. Det verkar vara mycket nederbördsområden som drar in just då, och det kan ju helt enkelt bli så att det blir en del över Göteborg, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

Men med regn kommer även en viss del solsken, om man ska tro Per Holmberg.

– Mellan områdena med regn blir det kanske lite soligare väder. Då blir det ju förhoppningsvis lite varmare, men det blir definitivt ingen högsommarvärme. Om solen tittar fram kanske man kan få 20 grader i alla fall. Regnar det eller blir mulet landar vi istället på mellan 10-15 grader.

Om man vill säkra solen till midsommarfirandet – vart behöver man åka?

– Det kommer vara ostadigt i hela landet. Men om vi ska titta rent statistiskt så har man alltid större solchans vid kusterna, då stackmoln kan bildas över land och leda till skurar. Man kan ju aldrig säga att det kommer bli så den här midsommar, men där finns det generellt lite större solchanser.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.