Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Har man tur blir midsommar i Göteborg både varm och solig, iallafall ser prognosen ut så nu. Bild: Arkivbild: Bengt Kjellin
Har man tur blir midsommar i Göteborg både varm och solig, iallafall ser prognosen ut så nu. Bild: Arkivbild: Bengt Kjellin

Så blir midsommarvädret i Göteborg

Nästa vecka är det midsommar – då många vill sitta ute och fira och äta. Möjligheterna att kunna göra det utan paraply ser relativt goda ut.
– Tendenserna pekar mot en behaglig midsommarafton, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Det finns väl ingen dag på året där vädret är så viktigt för oss som just på midsommarafton. Ska man våga duka upp sillunchen ute, eller inte. Eller måste man vara beredd på att springa in med sillbrukarna och färskpotatisen i högsta hugg. Som prognosen ser ut nu kan göteborgarna duka ute i år.

– Tendenserna pekar mot en behaglig midsommarafton. Just nu är det mycket sol och temperaturer runt 20 grader, kanske upp emot 25. Nu finns inget regn i prognosen, men finns tendenser till skurar på eftermiddagen i Västsverige, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

LÄS MER: Göteborgs väderrekord sedan 2010

Hur säker är prognosen?

– Midsommar ligger ju sent i vår prognos så helt säker är den inte, men ju närmre vi kommer desto bättre vet vi hur säker den är.

Soligt väder i veckan

Men än är det inte midsommar och en del har gått på semester och sommarlov redan nu. För de som önskar värme och sol ser den kommande tiden bra ut.

Vädret har varit varierande den senaste tiden. Så sent som i helgen vräkte regnet ner och dessutom kom ett kraftigt hagel över Göteborg. Nu har ett högtryck från Östeuropa dock kommit in över staden, vilket ger somriga temperaturer.

Efter att ha haft lite lägre temperaturer några dagar kommer det nu att blir varmare.

På onsdagen stiger temperaturen till uppemot 25 grader. Som prognosen ser ut nu håller temperaturen i sig resten av veckan.

Solen kommer skina en hel del, även om det tidvis blir molnigt under onsdag och torsdag. Kommande helg kan det regna lite under fredag och lördag, även om det är något osäkert. Söndagen ser ut att bli solig och temperaturen hamnar troligtvis kring 25 grader. Det fina vädret ser ut att fortsätta även nästa vecka.

Kommer det att blåsa i veckan?

– Det blir fortsatt lite blåsigt. Under torsdag till lördag blir det småblåsigt, så det kan uppfattas som kyligare än det är, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Moa Hallberg, meteorolog på SMHI berättar att det blir soligt och varmt i veckan. Bild: SMHI
Moa Hallberg, meteorolog på SMHI berättar att det blir soligt och varmt i veckan. Bild: SMHI

Nattemperaturen sjunker till mellan åtta och tio grader, men när solen stiger upp så gör temperaturen detsamma.

LÄS MER: Midsommarhotet: Skriande brist på färskpotatis

LÄS MER: Se upp i vågorna – brännmaneter invaderar Västkusten

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.