Säsongens första halka har kommit till Göteborgsområdet

Fallande temperaturer gör att det blir halka på vägarna i och runt Göteborg under söndagskvällen och -natten.

ANNONS
|

Under söndagskvällen och -natten väntas temperaturerna falla under minusstrecket i Västsverige, vilket i kombination med fläckvis våta vägbanor kommer att ge halka.

SMHI har utfärdat en varning för ishalka.

– Det gäller för hela Västsverige, när det under kvällen blir minusgrader. Halkan väntas hålla i sig fram till 9-10-tiden på måndagen då temperaturen stigit igen, säger Peter Harrysson, vägtrafikledare på Trafikverket i Göteborg.

Söndagen blev premiärdag för halkbekämpningen i Göteborgstrakten. Under sena eftermiddagen startade Trafikverkets entreprenörer förebyggande halkbekämpning på en mängd vägar i och runt Göteborg.

Under söndagen utfärdade SMHI en varning för plötslig ishalka i västra och södra Sverige, främst omfattande Sjuhäradsbygden, Hallands inland, Skåne och Småland.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS