Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Strax efter femtiden på onsdagen ringlade sig kön för Hagakyrkans Elvisgudstjänst ända ned i Haga.  Bild: Läsarbild
Strax efter femtiden på onsdagen ringlade sig kön för Hagakyrkans Elvisgudstjänst ända ned i Haga. Bild: Läsarbild

Rusning till Elvis-konsert i Hagakyrkan

Jesus på korset, jungfru Maria och rocklegendaren Elvis. Hagakyrkans årliga musikgudstjänst i rockens tecken har blivit såpass populär att kön under annandagen ringlade sig ända in i Haga.

Vid 18-tiden på annandagskvällen var det dags för Hagakyrkans årliga Elvisgudstjänst, en konsert innehållandes den amerikanska rockkungens jul- och gospellåtar.

Evenemanget har kommit att bli en höjdpunkt i kalendern för många av Hagakyrkans besökare – såpass populärt att kön under onsdagseftermiddagen sträckte sig ända ner i Haga.

En som inte riktigt hade räknat med rusningen var GP:s egen medarbetare Marie Kennedy som tagit sig till kyrkan för att delta i julgospeln.

– Kön ringlade sig ned för kyrkobacken ut på trottoaren och bokstavligen ända in i Haga, säger Marie Kennedy.

"Applåder och busvisslingar"

Trots att den jullediga GP-reportern tagit höjd för intresset av Elvisgudstjänsten hann Marie Kennedy ändå inte fram i tid i år.

– Jag trodde att jag var ute i god tid när jag anlände vid 17.15. Men sett till kön var det bara att vända om och gå hem, säger hon.

Det är inte första gången som Marie Kennedy väntat utanför Hagakyrkan för att få lyssna på musikernas tolkningar av rockkungens jul- och gospellåtar.

Varför tror du intresset är så stort?

– Det beror först och främst på att det har varit väldigt bra förut. Det är inte så ofta stämningen i en kyrka påkallar rungande applåder och busvisslingar. För det andra så är det välkända Göteborgsmusiker som spelar under gudstjänsten, musiker som Bengan Blomgren som tidigare spelat i bland annat Tottas Bluesband, säger Marie Kennedy.

Hur såg åldersfördelningen ut i kön?

– Det var faktiskt mer mixat än vad man kan tro. Det kanske inte var jättemånga tonåringar men absolut en blandning av unga medelålders och uppåt.

GP söker arrangören till evenemanget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.