Rullstolsburen man död efter misshandel

Det var förra helgen som en rullstolsburen man misshandlades svårt i ett flerfamiljshus på Hisingen. Nu har mannen dött av sina skador.
– Vi har ändrat rubriceringen från mordförsök till mord, konstaterar kammaråklagare Magnus Natt och Dag.

ANNONS
|

Det var i måndags som den svårt skadade mannen avled, efter att ha legat i koma sedan händelsen på Hisingen. Detta är något som även GT berättat om.

Den mycket grova misshandeln inträffade i en hiss i den fastighet där offret bor. Den skedde lördagen den 23 oktober och resulterade bland annat i omfattande skallskador.

– Han blev så svårt misshandlad att kroppen gav upp. Vi kan i nuläget inte säga exakt vilka skador det handlat om, säger kommissarie Peter Kron på Göteborgspolisen.

En 32-årig man sitter redan häktad, misstänkt för att ha deltagit i dådet. Han greps omgående, i samband med att flera personer avvek från närområdet, och har hittills nekat till alla anklagelser.

ANNONS

Lämnat förklaring

– Mannen har lämnat en förklaring till varför han befinner sig där han gör. Men det är, enligt min uppfattning, inte direkt fullständiga uppgifter, säger åklagare Magnus Natt och Dag.

En annan man i 30-årsåldern är nu dessutom anhållen, också han misstänkt för mord.

– När det gäller den personen har vi ännu inte hunnit höra honom, säger åklagaren.

Utredarna är ännu förtegna om kopplingen mellan de två misstänkta, och dessutom deras eventuella bekantskap med offret.

– Vi tittar på hur de individerna känner till varandra för att hitta ett eventuellt motiv. Just nu vet vi inte vad som ligger bakom det här mordet, summerar Magnus Natt och Dag.

Fälld för våldsbrott

Polisen är dessutom intresserad av en tredje man, som också ska ha uppehållit sig i omgivningen. I det fallet pågår fortsatt spaning.

Den häktade 32-åringen är tidigare fälld för flera våldsbrott och dömdes i fjol för olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Både målsäganden, som var i 40-årsåldern, och den gripne är sedan tidigare kända av polisen.

LÄS MER:Rullstolsburen man svårt misshandlad – livshotande skador

Nio mord hittills under 2021

Hittills i år har nio personer mördats i Storgöteborg. I samtliga fall utom ett har misstänkta gripits och häktats eller redan dömts.

  • Den 7 januari knivhöggs en man till döds i Högsbo. En 33-årig man dömd till sluten rättspsykiatrisk vård.
  • Den 3 mars knivhöggs en man till döds på ett särskilt boende i Järnbrott. En 22-årig man dömd till 16 års fängelse.
  • Den 4 april avled en kvinna i Torslanda. Hennes sambo i 70-årsåldern dömd till 18 års fängelse.
  • Den 9 april knivhöggs en ung man till döds på Odinsgatan i centrala Göteborg. Tre unga män sitter häktade. Åtal väntas under november.
  • Den 17 maj knivhöggs en äldre kvinna till döds i Kortedala. Dom mot hennes 33-årige son avkunnas inom kort.
  • Den 30 maj sköts en man i 40-årsåldern till döds i Hjällbo Centrum. Rättegången mot en 22-årig man pågår.
  • Den 30 juni sköts en polisman till döds i tjänsten i Biskopsgården. Rättegången mot en 17-årig yngling startar på måndag.
  • Den 9 juli sköts en yngre man till döds i en frisörsalong i Högsbo. Ingen misstänkt gripen.
  • Den 1 november avled en man i 40-årsåldern efter en omfattande misshandel på Hisingen. En man sitter häktad och ytterligare en är anhållen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS