Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Riktad polisinsats mot elsparkcyklar i centrala Göteborg

Under fredagen har polisen i Göteborg genomfört en riktad insats mot personer som bryter mot lagen på elsparkcyklar. Totalt utfärdades 61 ordningsböter.

Elsparkcyklarna i Göteborg har vållat debatt under sommaren. Med anledning av vad man på polisens hemsida kallar ”problematiken” har områdespolisen i Göteborg City tillsammans med trafikpolisen genomfört en riktad insats under fredagen.

– Allmänheten har tipsat mycket kring elsparkcyklarna och det har vi tagit till oss. Insatsen skedde både via bilar och till fots, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl på polisen.

Insatsen resulterade i 61 böter mot personer som bland annat har skjutsat, kört på gångbanor och mot trafiken, uppger polisen på sin hemsida.

– Bötesbeloppen kan variera beroende på vad det är för trafikbrott, sedan kan det vara flera förseelser som läggs på varandra, säger Börjesson.

Enligt polisen uppskattades insatsen av många förbipasserande, samtidigt som många av de bötfällda visade stor förståelse för att den genomfördes.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.