Resultatet dröjer trots att rösterna i Göteborg har räknats

Alla röster är färdigräknande men resultatet av Göteborgs kommunval får vi sannolikt veta först på tisdag. Det rapporterar P4 Göteborg.

ANNONS
|

Alla röster måste först registreras och slutkontrolleras, det är anledningen till att det annars färdiga kommunvalet i Göteborg dröjer. Detta enligt P4 Göteborg som hänvisar till Karin Ladberg, som är presstalesperson på Länsstyrelsen.

Samtidigt uppger valmyndigheten att de haft tekniska problem som gjort att det tagit längre tid än väntat med att registrera rösterna. De räknar med att det slutliga resultatet för alla region- och kommunfullmäktigeval beräknas vara klart i början av nästa vecka.

Räkningen av rösterna i regionvalet pågår fortfarande, enligt P4 Göteborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS