Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Restaurang The Dubliner satsar på kändisgolf

Storstädningen får vänta. I stället satsar Restaurang The Dubliners ägare på dyr kändisgolf.
I den stekheta solen samlades den berömda skaran spelare tillsammans med flera fritidsspelare. Däribland Dubliners ägare Ian McGlinchey som också var tävlingens största sponsor. Stämningen var hög och applåderna rungade när de kända proffsspelarna ropades upp en efter en och delades in i lag. Ian själv spelade med den trefaldiga Europa Tour-mästaren Johan Edfors. Det är fjortonde året i rad som Restaurang The Dubliner anordnar golftävlingen.

McGlincheys mångåriga medarbetare och manager för golf-touren, Rustan Pettersson, deltog även han. När GP frågar om de anmärkningar som restaurangen har dragits med i flera år slår han ut med armarna:
- De är på oss hela tiden. Jag vet hur ett ställe ska skötas, jag är en av Göteborgs äldsta krögare, 42 år i branschen, säger Rustan Pettersson som har startat upp kända Göteborgsrestauranger såsom 1252 och Jungman Jansson.
Vad har du att säga om Miljöförvaltningens anmärkningar mot Er?
- De kommer ständigt med nya påpekanden, men vi åtgärdar det de klagar på. Hela köket är nyrenoverat med nytt golv och allt. Restaurangen är i toppskick, allt efter deras krav, säger Rustan Pettersson.

Tycker du att myndigheterna ställer orimliga krav på restaurangägare?
- Nej, det tycker jag inte. Det behövs ju regler för att verksamheter ska skötas på rätt sätt. Vi tycker självklart att det är viktigt att ha god ordning och bra mat, säger han.
På kvällen dukades det upp till stor middag och fest på The Dubliner. Hela kalaset har enligt Petterson gått på en ansenlig summa pengar. Något som det verkligen är värt menar han:
- Tävlingen är en hjärtesak för oss, det här är bra för Göteborg, en positiv happening, säger Rustan Pettersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.