Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Rektor kritisk mot skolstrejk

Ett stort antal elever i Angered strejkar i dag mot den planerade omorganisationen av Angeredsskolorna. En demonstration kommer att hållas vid Blå Stället klockan 14.

Annika Järkestig har en dotter som går i årskurs 1 på Trädgårdsgärdesskolan. Hon är stark kritisk mot förslaget till omorganisation av Angeredsskolorna och är därför hemma med sin dotter i dag.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- För vår del skulle förslaget innebära att vår skola lades ned och att vår dotter i stället skulle behöva flytta till en större skola. Samma sak händer med skolorna i Hammarkullen, där ska det också bli större skolor. Och med tanke på alla våra problem här i Angered så är det verkligen inte bra, för våra problem löser man inte med större skolor, säger Annika Järkestig.

Demonstration

En demonstration är planerad att hållas vid Blå Stället i dag klockan 14.00. En timme senare kommer SDN Angered att hålla ett nämndmöte där frågan om skolornas omorganisation kommer att presenteras och diskuteras. Annika Järkestig berättar att massor med föräldrar är missnöjda med förslaget.

- De har inte lyssnat på våra åsikter och de har inte gjort en grundlig utredning. Även om de säger att de fört en dialog med oss, så har de bara använt de åsikter som passat dem själva, säger Annika Järkestig.

Rektorn kritisk

Karin Lundgren är rektor på Trädgårdsgärdesskolan. Hon är kritisk mot att skolans föräldrar tar ut sina barn i strejk.

- Självklart har alla rätt att göra sin stämma hörd men det är fel att använda barn i syfte att föra ut sina egna åsikter. Då är det bättre att föräldrarna gör skrivelser eller protesterar på annat sätt. Dessutom har vi ju skolplikt här i landet, så de som har hemma sina barn i dag utan tillåtelse begår faktiskt ett lagbrott, säger hon.

Enligt Karin Lundgren är det primära syftet med omorganisationen att få en ökad måluppfyllelse för Angeredsskolorna.

- Självklart förstår jag att föräldrarna vill ha kvar sina barn här hos på Trädgårdsgärdesskolan. Vi har en trygg skola som ligger nära elevernas bostäder, säger Karin Lundgren.

Föräldern Annika Järkestig hoppas att dagens demonstration vid Blå Stället kan få politikerna att tänka om.

- Jag tror att det kommer att bli mer folk där i dag än vad politikerna tror, kanske över 1000 personer, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.