Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson lyckades på onsdagen få tag på vinnaren.
Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson lyckades på onsdagen få tag på vinnaren.

Rekordvinnaren funnen

På onsdagsmorgonen lyckades Svenska spel få tag på den man i Göteborg som i fredags vann 258 miljoner kronor på Eurojackpot.
– Det blev många glada svordomar, säger Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.

Det var i fredags som jackpoten på Eurojackpot för första gången föll ut i Sverige. Det rörde sig om 258 miljoner kronor, det hittills största spelvinster i Sverige.

Enligt Pierre Jonsson, Vinnarambassadör på Svenska spel, befann sig mannen på båtsemester när han på onsdagen nåddes av beskedet att han kammat hem storvinsten.

– Det var ett speciellt samtal. Han var glad men hade svårt att förstå vad det innebär. Han sa att det var tur att han hade flytväst på och satt ner i båten, för detta hade man kunnat ramla i av, säger Pierre Jonsson.

Kommer erbjudas rådgivning

LÄS MER: Kvinna från Partille vann 208 miljoner kronor

Jonsson, som är van att lämna besked till nyblivna miljonärer, menar att det kan vara svårt att anpassa sig till ett nytt liv. Svenska spel kommer därför att erbjuda vinnaren ekonomisk och juridisk rådgivning.

– I sådana här lägen gäller det att ta det väldigt lugnt och försiktigt. Första steget är att som nu ge honom chansen att smälta det här beskedet, och det kommer ta ett tag.

Han brukar ge rådet att dela upp vinstsumman i tre delar.

– 250 miljoner, de finns där och de behöver man inte tänka på just nu. De andra sju miljonerna är mer hanterbara och man kan ändå börja tänka på vad man vill göra med dem. Och sedan är det det där extra beloppet på 985 846 kronor. Man kan börja där. Kanske bestämma sig för vad man vill göra med 85 000 kronor först. Man kan till exempel åka till Paris och köpa ett par solglasögon och sedan åka hem igen, säger Pierre Jonsson.

Han säger att det är skönt att nu ha hittat vinnaren och att kvittot finns.

– Det här är sådana summor, så bara att investera pengarna gör att du kan leva på avkastningen bara den. Det är sådant som kan förändra generationer.

Detta är andra gången på kort tid som en person i Göteborgsområdet lyckats håva in en storvinst. Så sent som i maj vann en kvinna från Partille 208 miljoner kronor på Lotto.

– Bland det första hon gjorde var att uppgradera hotellrummet på Sweden rock. Det är sådana små steg som man ofta tar mot något lite bättre, säger Pierre Jonsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.