Rekordmånga i Blodomloppet

ANNONS
|

Runt 2000 lag av kompisar eller gäng från arbetsplatser hade anmält sig till den 20:e upplagan av Blodomloppet, där hastighet inte är det viktigaste.

– Över 12 000 deltagare är rekord. Jag är både förvånad och glatt överraskad. Tidigare rekord var 10 200 anmälda, sade Lasse Ljungberg. Blodomloppet är vår största inkomstkälla. Överskottet går till Öis Friidrott för att finansiera bland annat tränare och träningsläger, sade Lasse Ljungberg.

Den arbetsplats med flest anmälda lag i år var stadsdelsförvaltningen i Angered med 59 lag. Även förvaltningen i Västra Göteborg med 43 anmälda lag tillhörde de större.

– Det är roligt att motionera och för att det här är en riktig folkfest. Det gäller att vara ett gott föredöme på arbetsplatsen, sade rektorn på Vättleskolan i Angered, Catharina Herou.

ANNONS

Anmälningsavgiften (om man anmäler sig i tid) är 200 kronor. För blodgivare eller den som har Icakort är det 160 kronor. Det har omkring 5 500 personer medan 1600 anmälda var blodgivare. Efter loppet får varje lag en fylld papperskasse för att fika i gröngräset. Den innehöll utöver dricka, blåbärsmjölk, bröd, sallad, leverpastej, skivad rökt lax, muffins också en bordduk.

77-årige Pe-O Ihrelius deltog för 20:e gången i Blodomloppet. Förr sprang han med ett gäng kompisar, medan han nu efter 18 år föredrar att gå raskt med stavar.

– Vi sprang i Vikingen sen vi var små. Det är en tradition och jag ska hålla på så länge som jag orkar. Jag har genomfört Sylvesterlopp 30 gånger. Tänk att jag har fått vara frisk så många år i sträck, sade 77-åringen.

Blodomloppet genomfördes på 14 olika orter i landet. Öis Friidrottssektion arrangerade det för 20:e gången i Göteborg ihop med Droppen Blodgivning och Sahlgrenska sjukhuset. Livebandet Sot med Linnéa Renholm Persson spelade. Hon berättade om egna erfarenheter av sin cancersjukdom, där hon överlevde tack vare blod från 168 blodgivare.

Omkring 250 nya blodgivare passade på att anmäla sig till Blodbussen.

Daniel Tidholm, 33:50 på tio km

Karin Schön, 39:21 på tio km

ANNONS