Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Rekordökning för hundmässan My Dog

När de sista tassarna lämnat Svenska Mässan under söndagskvällen kunde arrangörerna summera ett kanonår. – Såhär mycket besökare har vi inte haft på åtta år, säger Tommy von Brömsen, affärsansvarig för My Dog.

Söndag eftermiddag. Inne på Svenska Mässan är det förvånansvärt tyst för att vara en plats som huserar några tusen hundar. I ett hörn råkar två dvärgpudlar i bråk, men separeras snabbt av sina ägare. Runt ring nummer tre bryter plötsligt applåder ut. Det är 20-månaders Leonbergertiken Macaron som har vunnit sin utställningsklass.

– Det har gått väldigt, väldigt bra. Hon har vunnit sin klass båda dagarna, berättar matte Tone Mosby från norska Kristiansand.

Karl-Oscar Malmi och fyraåriga Cane Corso-tiken Nyx är här för första gången. Nu är det strax dags att packa hundburen och åka tillbaka hem till Laholm.

– Det har gått rätt så bra, Nyx har kommit på andra och tredje plats. Jag är lite besviken på mässtånden, jag trodde det skulle vara mer. Det är samma utbud överallt. Men jag tror vi kommer tillbaka nästa år, sammanfattar Karl-Oscar Malmi.

Antalet besökare har ökat med 15 procent från förra året, till över 30 000 människor och 9 000 hundar. Tommy von Brömsen tror att det beror på ett ökat hundintresse.

– Vi ser att intresset ökar för varje år. De som har hund bryr sig mer och engagerar sig mer. Till exempel så var försvarsministern här och tävlade med sin hund, säger han.

GP har tidigare berättat om kontroverserna kring en labradordomare som varit i Kina och dömt utställningar. På grund av Kinaresorna bestämde sig flera uppfödare för att utebli från årets My Dog. Men enligt Tommy von Brömsen har man inte märkt av bojkotten.

– Nej, vi såg inget på anmälningssiffrorna utan hade lika mycket anmälda labradorer som vanligt. Jag tror det rörde sig om ett mindre antal frustrerade personer, vilket jag absolut förstår, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.