Regionens obetalda nota för fältsjukhuset: Nära 2,4 miljoner

Försvarsmakten har inte fått betalt för fältsjukhuset som sattes upp i Göteborg förra året. Nu kräver de att regionen betalar närmare 2,4 miljoner kronor. Det framkommer av ett inkassokrav, enligt Nyhetsbyrån Siren.

ANNONS
|

Det var i våras som försvarets sjukhuskompani satte upp ett fältsjukhus vid Östra sjukhuset i Göteborg. Syftet var att säkra upp vården med fler vårdplatser, på grund av pandemin.

LÄS MER:Här bygger försvaret fältsjukhus i Göteborg

Fältsjukhuset blev hårt kritiserat och tre månader senare började delar av det plockas ner.

LÄS MER:Fältsjukhuset står tomt – men ska inte avvecklas

LÄS MER:Efter kritiken – inga nya patienter på fältsjukhuset

Nu menar Försvarsmakten att Västra Götalandsregionen inte har betalat för fältsjukhuset och kräver regionen på drygt 2,3 miljoner kronor.

Enligt Per Beckman, stabschef Regional särskild sjukvårdsledning, har inkassokravet inte nått VGR ännu. Han tror att det rör sig om ett misstag.

– VGR och Försvarsmakten har en pågående dialog och överenskommelse om att specifikationerna, det vill säga underlaget, måste ytterligare konkretiseras innan fakturan kan betalas. Det är inga konstigheter och detta ska Försvarsmakten inkomma med, säger Per Beckman.

ANNONS

Kammarkollegiets inkassogrupp bekräftar för Nyhetsbyrån Siren att betalning inte har skett och att inkassokravet för att driva in skulden skickades ut tisdagen den 16 februari.

I december förklarade Per Beckman, stabschef för regional särskild sjukvårdsledning vid VGR, att Försvarsmakten kan ta ut fullständig kostnadstäckning för de omkostnader som uppkommer i samband med att försvaret ger sitt stöd, i detta fall i form av fältsjukhuset.

Då skrev Beckman att regionen ”kommer hos staten begära fullständig ersättning för de kostnader som slutligen blir aktuella”.

LÄS MER:Striden om fältsjukhuset – från kungligt besök till förtroendekris

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS