Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rattfyllerist kraschade in i fordon

Under torsdagskvällen larmades polisen om en rattfylla i Krokslätt. Enligt uppgifter ska föraren, som nu misstänks för flera brott, ha kraschat flera gånger under färden.
– Efter ett kort förföljande gav deras bil upp och föraren fick övermannas då han var aggressiv, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen berättar att föraren först hade kört in i ett cykelställ, för att sedan lämna bilen tillsammans med en passagerare.

Bägge ska sedan ha återvänt, satt sig i bilen och därefter kört in i ett flertal parkerade fordon.

– De har smitit från flera olyckor men det är bara tomma parkerade tomma bilar de kört in i och som tur är har de inte skadat någon, säger Morten Gunneng.

Därefter körde duon vidare i riktning mot Mölndal, varpå en polispatrull, efter en kortare biljakt, kunde säkra båda två i höjd med Krokslätts parkgata.

– Deras bil gav upp och föraren fick övermannas då han var aggressiv, säger Morten Gunneng.

Enligt polisen rör det sig om en man och en kvinna. Föraren blödde från pannan, men ska inte ha varit i behov av sjukhusvård. Han uppfattades av polis som väldigt drogpåverkad.

Föraren har omhändertagits misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka. Det finns inga uppgifter om personskador, utöver förarens skadade panna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.