Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/9

Rasad luftledning orsakade stopp i spårvagnstrafiken

En luftledning rasade på torsdagsmorgonen vilket påverkade spårvagnstrafiken i Göteborg. Linjerna 4, 6 ,7 ,8 , 9 och 11 stod helt stilla mitt i rusningen. Spårvagnarna ersattes av bussar.

Det stod still i spårvagnstrafiken mellan Angereds centrum och Gamlestadstorget och mellan Nymånegatan och Redbergsplatsen på torsdagsmorgonen Detta efter att en luftledning rasat i Gamlestaden vid halv åtta-tiden.

– Vi har haft ett luftledningsras och har just nu helst strömlöst. Det är helt stopp i spårvagnstrafiken på de sträckorna, sa Ann-Sara Carrazana på Västtrafiks störningsjour, inledningsvis.

Sex spårvagnslinjer påverkas

Sex spårvagnslinjer påverkades; linje 4, 6, 7, 8, 9 och 11. De ersattes av bussar under tiden som språvagnstrafiken stod stilla.

– Vi har fått ut sexton bussar som har börjat rulla nu och vi jobbar på att få ut ännu fler, säger Cesar Kakolewski på Västtrafiks störningsjour.

Räddningstjänsten var inte på plats utan den rasade luftledningen togs om hand av Västtrafiks reparatörer, som stängde av strömmen under arbetet.

Prognosen: Stopp i tre timmar

Stoppet i spårvagnstrafiken beräknades vid 08:30-tiden pågå i totalt tre timmar.

– Mellan tummen och pekfingret har vi fått tre timmar, men det är gissningar än så länge, säger Cesar Kakolewski.

Vid 09.45 kunde ett snabbspår mellan Gamlestadstorget och Centralstationen öppnas, och spårvagnstrafiken började rulla mer eller mindre som vanligt, dock med en del förseningar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.