Rapporter om stort bråk utanför Valand

ANNONS
|

- Flera personer ringde polisen och sa att det var ett stort antal personer som bråkade på gatan. Personerna ska sedan ha sprungit i riktning mot Vasaparken. Vi skickade flera patruller, men när vi kommer fram är det lugnt på platsen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region väst.

Enligt polisen ville ingen av personerna på platsen göra någon anmälan, men polisen har själva skrivit en anmälan om misshandel. En person är omhändertagen för ordningsstörning. Det är oklart hur många personer som var inblandade i bråket, men vittnesuppgifter gör gällande att det ska ha rört sig om upp till 100 personer. Ingen person ska dock ha skadats.

ANNONS

- Det verkar vara personer från ett Gothia cup-lag som har kommit i bråk eller blivit provocerade av en grupp människor. Vilka de övriga är vet man inte, men de är inte fotbollsspelare.

Uppgifterna är ganska motstridiga, kan man vara säker på att det verkligen rörde sig om ett bråk?

- Det är långt ifrån glasklart det här, men när vi kan anta att ett brott har begåtts så är vi skyldiga att skriva en anmälan. Det gäller även om det varken finns målsägande eller misstänkt, säger Peter Adlersson.

ANNONS