Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: TT

Raketattack mot bussar - hållplatser indragna

Flera bussar i Göteborg har under kvällen attackerats med raketer och smällare. Till följd har Västtrafik tvingats dra in två hållplatser. - Vi har gjort det av säkerhetsskäl, säger Camilla Kaneflo, störningsinformatör vid Västtrafik.

Det var strax innan 21-tiden som Västtrafik meddelade att man tvingats att tillfälligt dra in hållplatserna Hjällbo och Handbollsvägen. Detta efter att en grupp ungdomar attackerat passerande bussar med smällare och raketer. 

- Det är ungdomar som kastar in raketer på bussarna. De ligger och gömmer sig någonstans i omgivningen och försöker att träffa bussarna, säger Camilla Kaneflo, störningsinformatör vid Västtrafik.

Ungdomsgänget har bland annat försökt att kasta in raketer och smällare via dörrarna, samt mot fönstren. Enligt polisen ska det ha rört sig om en grupp på ett 30 till 40-tal ungdomar.

Läs också: Polisen: Hot om raketattack mot Nordstan

Flera bussar utsatta

Enligt Västtrafik har flera bussar under kvällen blivit utsatta för attacker vid de två hållplatserna. 

- Vi har tvingats att dra in de. Vi gör det av säkerhetskäl, förklarar Camilla Kaneflo. 

Polisen bekräftar att man blivit larmade till Hjällbo centrum där ett 30-tal ungdomar ska ha kastat smällare och raketer. 

- Vi är där på plats med ett par patruller, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson. 

Läs också: Våg av fyrverkeriattacker i Västsverige

Gruppen på fri fot

Patrullerna uppger att det ska vara lugnt på platsen och några gärningsmän har man heller inte kunnat hitta. Något som dessvärre är vanligt för den här typen av händelser. 

- Så brukar det väl vara, tyvärr, säger Peter Adlersson. 

Sedan klockan 14 på fredagseftermiddagen har polisen i Region Väst fått minst 27 larm om liknande händelser där raketer och smällar kastats mot byggnader eller personer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.