Rökutveckling i lägenhetshus i Länsmansgården

Under torsdagsnatten började det brinna i en källare till ett höghus i Länsmansgården. Med hjälp av rökdykare kunde räddningstjänsten släcka eldsvådan. Ingen person ska ha skadats, uppger polisen.

ANNONS
|

Larmet kom in till SOS-Alarm klockan 23.43 på annandagskvällen. Enligt räddningstjänsten ska det initialt vällt ut rök från en balkong till en lägenhet på sjunde eller åttonde våningen. Även trapphuset till flerfamiljsbostaden ska vara påverkat.

– Vi är där med åtta enheter, varav två ledningsenheter, säger Åsa Opperud, larm-och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Vid klockan 00.10 kunde räddningstjänsten fastställa att det rör sig om en rökutveckling från en källare i höghuset.

– Det jag vet hittills är att det är rökutveckling i en källare. Vi är där inne och rökdyker, sade Bosse Florell, larm-och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

ANNONS

Undersökte balkongrök

Uppgifterna om att det även ryker ut ur en lägenhet på sjunde eller åttonde våningen är något som kontrolleras av räddningstjänsten.

De många räddningstjänstenheterna följer på husets storlek.

– Det är ett stort höghus så därför skickar vi många enheter, säger Åsa Opperud.

Polisen anlände till höghuset strax efter midnatt.

– Vi har tre enheter där nu som kommer biträda räddningstjänsten i deras insats, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Källarbrand släcktes

Strax innan halv ett på onsdagsnatten kunde polisen informera om att branden i källaren var släckt.

– Vi hade någon form av brand i källaren, den är släckt och räddningstjänsten går nu igenom huset för att utesluta flera bränder. Ingen person ska ha skadats och de boende har inhysts i sina bostäder, säger Peter Nordengard.

Vad som kan ha föranlett källarbranden är i nuläget för tidigt att svara på, enligt polisen.

– Vi får se vad vi hittar och vad rättsläget blir, säger vakthavande befäl Peter Nordengard.

Även ambulans tillkallades till höghuset i Länsmansgården.

ANNONS