Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/34

Rökpelare syns över staden efter kraftig explosion i flerfamiljshus

Strax innan fem på tisdagsmorgonen inträffade en kraftig explosion i området Annedal i Göteborg. Över 20 personer har under morgonen fått föras till sjukhus, varav fyra ska vara allvarligt skadade.

Explosionen orsakade en brand i ett flerfamiljshus och röken från branden hade under tisdagsmorgonen synts på långt avstånd i staden. Boende i huset vittnade om att vissa tagit sig ut genom att hoppa från sina balkonger.

LÄS MER: Branden i Annedal – detta har hänt

– Vi vaknade av en smäll vid halv fem någon gång, tittar ut från balkongen och märker att det rasar ner isolering. Vi bor på våning två och ser en tjej snett över som bara skriker och hoppar ut, berättar en av de boende för GP och fortsätter:

– Vi tänker att vi ska ta oss ut i trapphuset eftersom vi bor så långt ner, men det går inte. Vi får istället hoppa ut från balkongen och får hjälp av grannen under som tar emot oss.

LÄS MER: Explosion i lägenhetshus i Annedal – tre allvarligt skadade

Polisen arbetar efter flera teorier

Polisen har under morgonen inlett en särskild händelse och räddningstjänsten var på plats med många enheter under dagen.

Minst 23 personer har förts till sjukhus varav fyra personer uppges vara allvarligt skadade.

Polisen berättar under morgonen att man jobbar utifrån flera teorier om vad som orsakat explosionen. Man vill inte utesluta att det kan ha rört sig om någon typ av gasläcka men det kan också röra sig om en utplacerad sprängladdning.

Enligt räddningstjänsten tror man inte att en till exempel gasläcka ligger bakom explosionen.

– En naturlig orsak borde kunna uteslutas, säger räddningstjänstens insatsledare Jon Pile till GP.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.