Råttproblem vid förskola snart över

ANNONS
|

I början av september larmade personal och föräldrar på förskolan vid Glasmästaregatan om att råttor sprang runt på området. Anticimex har lagt ut bekämpningsmedel på flera ställen i närheten av förskolan, men utan nåt större resultat.

- Råttorna har hellre valt att äta sopor i soprummet som ligger precis bredvid. De väljer helt enkelt det som är godast. Eftersom dörren inte varit tät har de haft lätt att ta sig in, säger Jan Hjelm, gruppchef på Anticimex.

När en container skulle flyttas i torsdags, upptäcktes massor av råttor i soprummet. En större sanering påbörjades och samtidigt spårades boet till en rabatt i närheten av soprummet. Växter klipptes ner och i går sprutade Anticimex ner så kallat kontaktpuder i boet.

ANNONS

- Det kan råttorna inte värja sig emot. De får det på pälsen och slickar i sig det, säger Jan Hjelm.

På grund av alla råttor fick barnen på förskolan under torsdagseftermiddagen och fredagen inte leka på gården. Poseidon, som äger fastigheten där soprummet finns, ska göra dörren råttsäker och Jan Hjelm tror att de flesta råttor kommer att vara borta om några dagar.

- Jag tror inte att man förstått vidden av det tidigare. Det har varit väldigt mycket råttor i området och jag förstår att föräldrar och personal är upprörda, säger Jan Hjelm.

Daniel Sandh valde att låta sin dotter stanna hemma under fredagen. Han har själv flera gånger sett råttor i närheten av förskolan.

- Det känns olustigt att hon ska leka där det springer omkring en massa råttor. Det här har pågått länge, men trots det har ingenting hänt, säger han.

ANNONS