Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Råttorna borta - nu ber värden om ursäkt

Boende i ett hyreshus i Hammarkullen gjorde en makaber upptäckt. På en toalett i källaren kryllade det av råttor och råttskit. Nu är utrymmet sanerat och hyresvärden ber de boende om ursäkt.

GP berättade på onsdagen om hur boende på Gropens Gård i Hammarkullen gjorde en obehaglig upptäckt i källaren. Mängder av råttor hade krupit upp genom toaavloppet och fyllt golv, handfat och toalettstol med spillning.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

–Jag gick dit och öppnade dörren och det var som på film. Det var säkert hundra råttor. Det såg inte verkligt ut, berättade hyresgästen Janos Osmanovic, som gått ner i källaren för att kontrollera toaletten efter att hans son sagt att den var fylld av råttor.

När GP kom till platsen och gläntade på dörren syntes en toalett i fullständig misär och ett badrum täckt av råttbajs. I handfatet låg åtta små råttungar.

Janos Osmanovic hade inte lyckats fått tag i hyresvärden Graflunds för att berätta om råttorna. När GP kontaktade presskontakten Anitha Wretling och förklarade problemet kom det som en nyhet för henne. Efter att i sin tur ha kontaktat fastighetsskötaren i området meddelade hon att Anticimex skulle kontaktas så snart det bara gick.

Vid 7.30-tiden på torsdagsmorgonen ska toaletten ha sanerats.

- Anticimex var där i morse och avloppet är nu plomberat. Utrymmet har sanerats och vi beklagar och ber om ursäkt för att vi inte upptäckt detta, det borde vi ha gjort, säger Anitha Wretling.

Hyresvärden förklarar råttinvasionen med att toaletten i källaren stått oanvänd och att vattenlåset torkat ut. På så sätt har råttorna lyckats ta sig upp via avloppet.

- Jag förstår den mentala bild man får när man läser om detta. Det är mycket olyckligt. Vi har en fortsatt dialog med Anticimex men nu finns inga råttor där längre.

Kan det finnas fler sådana här utrymmen i huset?

- Det tror jag inte. Men vi kommer naturligtvis att vara extra uppmärksamma, säger Anitha Wretling.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.