Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Läsarbild/Google Maps

Rånförsök mot pizzeria

En pizzeria i Biskopsgården i Göteborg blev under söndagskvällen utsatt för ett rånförsök. Rånaren jagades dock ut från restaurangen av pizzabagaren. - Ilskan tog över, säger bagaren Aram Maeed.

– Rånaren var maskerad och kom in och började skrika "hit med pengarna", berättar en person som bor i närheten av platsen till GP.

Polisen larmades om rånförsöket strax efter klockan halv tio på söndagskvällen.

– Anmälaren säger att pizzerian blivit föremål för ett rånförsök av en ensam gärningsman som var beväpnad. Han var maskerad vid råntillfället, men fick ingenting med sig, bekräftar Andreas Bengtsson, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Anledningen till att rånförsöket misslyckades ska enligt vittnena som hörde av sig till GP vara att pizzabagaren Aram Maeed ska ha blivit så pass arg och provocerad av rånförsöket att han gick till attack mot den misstänkte rånaren.

– Ja, den här killen kommer in hit till pizzerian och försöker råna mig. Han var beväpnad med en stor kniv, men jag hann nog inte tänka efter så mycket utan ilskan tog över. Jag greppade min pizzaspade och sprang efter honom, berättar pizzabagaren Aram Maeed.

Enligt Aram ska han ha sprungit efter gärningsmannen i 5-10 minuter, men sedan gav han upp. När GP får tag i Aram Maeed är polisen fortfarande kvar på pizzerian och tar upp hans anmälan. Polisen förhör även de vittnen som finns till händelsen.

– Mina barn var där för att hämta upp pizza och min älste dotter blev vittne till det hela, berättar den boende som först tipsade GP.

Enligt de uppgifter polisen fick in beskrivs den misstänkte gärningsmannen som en 180 centimeter lång man med smal kroppsbyggnad. Han ska ha varit mörkklädd vid råntillfället. Polisen söker nu efter personen i närområdet kring pizzerian som ligger på Väderlekstorget i södra Biskopsgården.