Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild: Adam Ihse/TT
Arkivbild: Adam Ihse/TT

Rånförsök mot apotek vid Östra sjukhuset

En maskerad man har hotat personal och stulit mediciner från ett apotek vid Östra sjukhuset. En person har gripits.

Det var vid 09:40-tiden som polisen fick ett överfallslarm från ett apotek vid Östra sjukhuset. En maskerad man hotade personal med pistol och stal mediciner.

– Vi åkte dit och väl framme på platsen konstaterade patrullen att mannen var kvar inne på apoteket. Han var maskerad med någon slags luva och hade ett vapen, bekräftar polisens pressinformatör Tommy Nyman för GP.

Vad hände då?

– Mannen ombads att släppa vapnet, vilket han gjorde.

Polis lyckades då gripa den misstänkte på apoteket. Vapnet togs också i beslag. Det är i nuläget oklart om det rör sig om ett riktigt skjutvapen.

– Vi har ett vapen i beslag, men vi inte vet om det är ett riktigt vapen, förklarar polisens pressinformatör.

Oklar rubricering

Den misstänkte mannen är i 35-årsåldern. Han är nu misstänkt för brott, men det är ännu inte klart vilken rubricering det blir.

– Man konstaterade att han kommit åt mediciner, men det är oklart om han plockat på sig medicinerna själv eller om han tvingat personal att göra det, förtydligar Nyman och fortsätter:

– Det är oklart om det är ett fullbordat rån eller rånförsök. Vi måste få alla uppgifter från platsen för att slå fast om det är ett fullbordat rån eller inte, avslutar Tommy Nyman.

Polisen genomför förhör med vittnen och målsägande på plats i apoteket.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.