Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rånare tryckte pistol i offrets mun

En man misshandlades och rånades på Januarigatan natten till tisdag. Polisen har gripit två män misstänkta för grovt rån.

Det var strax efter klockan tre som en man rånades på Januarigatan i Kortedala. När mannen kom fram till sin bil blev han påhoppad av två män bakifrån. Gärningsmännen, som enligt polisen är i 20-årsåldern, misshandlade och hotade mannen med ett pistolliknande föremål. Männen tryckte in pistolen i munnen på offret och dunkade hans huvud i asfalten medan de tvingade av honom kläder, samt en väska som innehöll en summa pengar och nycklar till offrets bostad. Gärningsmännen tog även mannens bilnycklar innan de sprang från platsen i riktning mot ett skogsområde.

GP har talat med den rånade mannen.

– Efteråt låg jag kvar på marken i flera minuter och kunde inte förstå vad som hänt. Jag var helt blodig i ansiktet, säger han till GP.

Mannen tog sig tillbaka till lokalen han kom ifrån och fick hjälp att kontakta polisen.

– Jag var hela tiden livrädd för att pistolen skulle gå av, av misstag.

Under natten har mannen befunnit sig i sin bostad med sin familj. Polisen har även varit på plats för att bevaka bostaden.

– Givetvis har jag varit rädd för att rånarna ska komma hit, säger han till GP.

Polisens fick larmet klockan 03.17 och skickade flera patruller till brottsplatsen samt till offrets bostad. En hundpatrull hittade en pistolreplika utefter flyktvägen men rånarna syntes inte till.

– När patrullerna ska lämna platsen ser de två personer som stämmer överens med brottsoffrets beskrivning. När de närmar sig flyr personerna i var sin riktning, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.

Den ene misstänkte grips direkt. En hundpatrull hjälper till vid gripande av den andre. I samband med gripandet blev gärningsmannen biten av polishunden och fördes med ambulans till Östra sjukhuset för vård.

– Står du inte still är hunden tränad att den ska stoppa personen, säger Christer Fuxborg.

Efter vård fördes den misstänkte till stationen för vidare utredning. De båda männen är misstänkta för grovt rån. I samband med gripandet hittades även delar av rånbytet.

– Bland annat hittades pengar och en jacka som stämmer överens med vad offret beskrivit för oss. Men jag har inte exakta uppgifter på om hela bytet påträffas på de två gripna, säger Christer Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.