Rånare hotade kvinna med glasflaska – satte handen för hennes mun

Vid 01-tiden dök den okände mannen upp vid Heden – och angrep en kvinna i 30-årsåldern. Han ska ha hotat henne med en flaska och hållit för hennes mun, innan han lämnade platsen med hennes mobiltelefon.

ANNONS
|

Det var under natten till lördag som mannen attackerade en kvinna vid Heden i centrala Göteborg. Den utsatta kvinnan larmade polisen, som klockan 01.47 fick kännedom om vad som hänt. Det hade då gått en stund sedan rånet inträffade.

– Hon blev ju av med mobiltelefonen och fick därför ta sig hem för att sedan ringa polisen, skärrad och chockad över vad som hänt, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen.

Rånet ska ha inträffat på Parkgatan, och den misstänkte rånaren beskrivs som en man i åldern 30-35 år. Vid tillfället ska han ha haft på sig en grå t-shirt.

– Kvinnan ringer och berättar att hon blivit hotad med någon form av glasflaska. Mannen har också satt en hand för hennes mun för att hon inte skulle skrika, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Efter att mannen tvingat sig till kvinnans mobiltelefon försvann han i riktning mot Heden. Polisen försökte spåra honom i området under natten, men utan resultat. På lördagsmorgonen var fortfarande ingen misstänkt gripen.

– Vi har inget spår efter honom, säger Thomas Fuxborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS