Rån vid Västra kyrkogården

Under lördagseftermiddagen rånades fyra män i 18-årsåldern vid Västra kyrkogården i Göteborg. Något form av tillhygge ska ha används under rånet, och de tre gärningsmännen söktes av polis. Vid 19.30 var insatsen avslutad.
– Ingen som är infångad, tyvärr, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i Storgöteborg.

ANNONS
|

Larmet kom in till polisen klockan 17.14.

Enligt polisen blev de fyra rånoffren rånade av tre maskerade personer, varav en ska ha burit på ”något form av tillhygge”. Vad det rör sig om för typ av tillhygge kan polisen i nuläget inte svara på.

– Men man hotar med någon form av tillhygge, säger Johan Josarp.

Kom över mobil och kontanter

Ingen ska ha skadats fysiskt under rånet. Bytet blev enligt polisen en mobil och en summa kontanter.

Rånet ska enligt polisen ha inträffat på Fågelfängaregatan, som ligger precis intill kyrkogården. Från början var det oklart om rånet hänt inne på själva kyrkogården, men så var inte fallet.

ANNONS

Trots att gärningsmännen söktes av flera patruller var ingen gripen vid 19.30 på lördagskvällen och polisen meddelade att insatsen var avslutat.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS